2010-11-07

*~My Love Lies Bleeding~*


Nu menar jag boken som är skriven av författarinnan: Alyxandra Harvey. Detta är en bok om vampyrer... förstås! ;) Den heter även: "Hearts at stake" och har då en annan framsida. Men samma bok inuti.

Så här står det på baksidan av boken:

"They're close" she murmured. "Watching". "Run?" I suggested. "Like right now?" She shook her head. "If we act like prey, they'll act like predators."

Solange has always known she is a vampire.
And as the only female vampire born, not initiated,
she is surronded by danger on all sides - from other
vampire tribes who want to take her blood into their
linage, and from the bounty hunters who are set on
destroying her family.
When she's kidnapped, it's up to her elder brother,
Nicholas and her bestfriend, Lucy, to save her.
But can Lucy save herself from Nicholas, who tempts
her with every look - what will be her own fate if she
surrenders her heart to a vampire?


Jag tycker att den här boken är väldigt bra skriven (speciellt om man inte gillar för långa beskrivningar utan man vill att det ska hända saker snabbt så man inte blir uttråkad... jag menar typ som Sagan om Ringen-beskrivningarna, OMG vad mycket onödig info om ett träd eller ett rum! t ex. Go on already!). Boken är skriven i jag-form och det är 2 av karaktärerna som berättar storyn ur sin synvinkel i (nästan) varannat kapitel. Det är Solange och Lucy som berättar storyn i den här boken.
Det händer väldigt mycket på lite tid och den är både spännande, rolig och romantisk. Den här boken är blodigare och allvarligare än Twilight-böckerna (även om det är en del humor i den också så att man gillar den) och huvudpersonerna är lite roligare. Men visst man kan ju tycka att nånting kanske är lånat från Twiligth.. som ett visst efternamn. Men det stör inte så mycket. Dock är My Love Lies Bleeding kortare än Twilight. Bara 248 sidor.

Detta är så klart en bok-serie som heter "the Drake Chronicles" (fast inte på den första boken med denna framsida).
I varje bok handlar det om någon i Drake-familjen (Solange och hennes 7 bröder: Logan, Quinn, Connor, Sebastian, Marcus, Nicholas och Duncan) och berättas av 2 stycken karaktärer ur deras synvinkel. nu har jag bara läst den första boken. Men jag planerar att köpa de andra böckerna också. Nästa bok heter "Blood Feud" och tredje boken heter "Out for blood".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar